Vindkort over Vesteuropa
Vindkort over Vesteuropa
Vindressourcer i 50 (45) m højde over terræn
Farve
Områder med lægivere
Åbne områder
At a sea coast
Åbent hav
Bakker og bakkekamme
Signaturforklaring
Hvordan læses vindkortet over Vesteuropa?
Dette vindkort over Vesteuropa er oprindelig udgivet som en del af Det Europæiske Vindatlas. Farvernes betydning fremgår af signaturforklaringen ovenfor. Data for Norge, Sverige og Finland er fra et senere studie, og er beregnet for 45 m højde i åbent terræn.
De violette områder har den kraftigste vind, mens de blå områder har den svageste vind. Grænserne mellem de forskellige områder er ikke så skarpe, som man kan få indtryk af ved at se på kortet. I virkeligheden er der en glidende overgang mellem de forskellige områder.
Men bemærk, at farverne på kortet antager, at jorden er rund uden lægivere, speed up effekter, eller varierende ruhed i terrænet. Man kan derfor godt finde gode, vindrige opstillingssteder til vindmøller på bakker i f.eks. de gule eller grønne områder på kortet, mens der omvendt kan være meget svag vind i de højeste ruhedsklasser i de violette områder.
Vindens energiindhold
Hvis du ikke kan forklare, hvorfor den beregnede middeleffekt for vinden i tabellen er ca. dobbelt så stor som vindens effekt ved den givne middelvindhastighed, bør du læse de 4-6 sider, der starter med Weibullfordelingen.
Virkeligheden er mere kompliceret
Lokale variationer i terrænforhold betyder, at billedet er meget mere kompliceret, hvis vi ser på de lokale forhold i virkeligheden. Som eksempel vil vi se nærmere på Danmark på næste side.
© Copyright 1997-2003 Vindmølleindustrien
Opdateret 23. september 2003
http://www.windpower.org/da/tour/wres/euromap.htm
Vent venligst...