Pierre – Søstrøm A/S

Navn: Pierre Axelsen
Alder: 23 år
Uddannelse/job: Klejnsmed
Arbejdsplads: Søstrøm A/S
Beliggende: Randers

Jeg har valgt uddannelsen, fordi jeg altid været glad for at bruge mine hænder. Jeg svejsede en del med fatter som knægt, og det synes jeg var meget sjovt. Men altså – jeg har prøvet lidt forskelligt, og så fandt jeg ud af, at det her bare var mig.

Jeg startede i skolepraktik, og så søgte jeg læreplads hos Søstrøm. Efter en god samtale prøvede vi at give det et skud. Mine arbejdsdage er meget forskellige. Og man kan ikke sige, at der er en typisk arbejdsdag, for en typisk dag betyder, at den er forskellig fra de andre dage.

Det bedste ved jobbet er det rigtig gode kollegiale fællesskab. Vi tager pis på hinanden hele tiden, og der er godt humør. Og så er det godt med meget afveksling i opgaverne.

Skal jeg give et godt råd, så tag på brobygning, hvis du går i 10. klasse! Hvis du har mulighed for at komme ud og se, hvordan en virksomhed fungerer, skal du gøre det. Giv det chancen. Da jeg hørte om det først, gad jeg ikke rigtig. Men da jeg kom ud og prøvede faget, syntes jeg det var vildt fedt!

Jeg håber på, at jeg måske kan komme ud og arbejde på en boreplatform. Det har min far været, og han snakkede rigtig godt om det. Ellers kunne det være fedt at blive rejsemontør, jeg vil gerne ud og se lidt af verden.