Philip Thierry – Richard Thomsen A/S

Navn: Philip Thierry Laxholt
Alder: 21 år
Uddannelse: Klejnsmed
Job: Klejnsmed
Arbejdsplads: Richard Thomsen A/S
Beliggende: Brabrand

Jeg valgte uddannelsen, fordi jeg virkelig fik interesse for faget. Jeg kom ud og oplevede en virkelig fed arbejdsplads. Jeg var ret skoletræt på et tidspunkt og startede på produktionsskole. Jeg valgte metalområdet, fordi jeg kendte nogen, der var der. I forbindelse med et projekt, vi skulle lave, var vi nødt til at tage ud i byen og få hjælp til det. Det kunne vi få ved Richard Thomsen A/S, og her fik jeg tilbudt at komme i praktik. Det synes jeg rigtig godt om og startede i lære efter sommerferien.

Hver dag er mere eller mindre forskellig. Det er jo hele tiden nye ordrer, vi får ind – selvom det er de samme processer, så er der altid noget, der varierer. Udfordringen ved hele tiden at skulle planlægge nye projekter er det bedste ved jobbet. Og så det kollegiale. Hvis man viser, at man kan arbejde selvstændigt, får man ret frie hænder.

Mit råd til andre elever er, at de skal tage til sådan noget som DM i Skills. Der kan de nemlig se, hvad de forskellige uddannelser arbejder med, når de bliver udfordret. Og så er det også ret godt, når der er åbent hus på skolerne.

Jeg ved ikke, hvad jeg laver om 10 år. Altså de næste par år vil jeg rigtig gerne fortsætte med at arbejde her. Og så ved man jo aldrig, hvad fremtiden byder på. Men jeg er i hvert fald rigtig glad for den her branche.