Kim – Grundfos A/S

Navn: Kim Skovgaard Pedersen
Alder: 23
Uddannelse: Automatiktekniker
Job: 2. års lærling
Arbejdsplads: Grundfos A/S
Beliggende: Bjerringbro

Jeg valgte uddannelsen, fordi jeg synes, at automatik-faget er den perfekte blanding af forskellige teknikfag og arbejdsrutiner. Jeg synes, det er tiltalende, at jeg en dag kan sidde og programmere noget til en PLC og den næste skal skifte en føler på en maskine.

Jeg fik allerede lærepladsen, inden jeg begyndte på uddannelsen – jeg gik simpelthen ind og fandt på nettet, at Grundfos søgte lærlinge inden for faget, og så kontaktede jeg dem. Det er egentlig ret smart, for hvis man har kontrakten på plads inden, så får man lærlingeløn under hele forløbet – også grundforløbet. Det er lidt sjovere at få løn.

Det er svært at sige, hvordan en almindelig dag ser ud på jobbet. Egentlig er der ikke to arbejdsdage, der er ens. Det er vidt forskellige opgaver, jeg bliver kaldt ud til at arbejde med. Jeg synes faktisk, at noget af det bedste er, at der ikke er to dage, der er ens. Så bliver det ikke kedeligt eller ensformigt – for jo, måske laver jeg den samme opgave flere gange, men så er det på en ny maskine eller et andet område. Og så er Grundfos et sted, hvor der er mulighed for at lære nyt hele tiden.

Mit råd er, at du skal vælge det, DU har lyst til. Det kan godt ske, dine forældre mener, du skal noget andet med uddannelse, men du skal ikke vælge det, bare fordi de synes, det er godt. Du skal vælge det, du synes er spændende.

Jeg kan faktisk godt se mig selv være ved Grundfos – også om 10 år. Jeg ved ikke i hvilken stilling, men stadig som automatiktekniker. Der sker simpelthen så meget inden for området, og med den størrelse Grundfos har, er der nok masser af udfordringer inden for mit fag. Jeg kan godt lide, at der er mulighed for at få ansvar og nye muligheder.